Hälsingland LiveKristine West, Erik Rydvall & Ale Möller

7 maj 2020

Denna succétrio består av tre verkligt extraordinära musiker. Tillsammans rör de sig fritt över alla musikaliska gränser och det vi får ta del av är något långt utöver det vanliga. Den här konserten sändes först i april 2020 och var den första av flera konserter som dessa prisbelönta och internationellt uppmärksammade musikerna kom att göra tillsammans.

Kristine West
Med rötter i de Hälsingska skogarna och folkmusiken som sin musikaliska bas, har Kristine tagit sig ut i den tidiga musiken, konstmusiken och världsmusiken för att där etablera sig som en av sin generations främsta instrumentalister. Klangen och tonen är central i hennes uttryck, något som format – och ständigt omformar – hennes musikaliska röst.

Tidskriften Opus har utnämnt Kristin som en av de svenskar som betytt allra mest för den klassiska musiken 2020.

Erik Rydvall
Erik är en av Sveriges, ja världens främsta nyckelharpister. Med ett mycket stort antal engagerade fans över hela världen sammanväver han den klassiska musiken med folkmusiken och skapar sig på så sett en unik plats i musikvärlden.

Han kommer från Västerbotten men flyttade ner till södra Sverige för att studera nyckelharpsspel först på Eric Sahlströms Institutet i Tobo och sedan Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Drivet att följa hjärtat och ständigt söka nya utmaningar har resulterat i många spännande samarbeten och lett till att Erik är en frisk kraft som genom sitt nyskapande sätt inte bara utvecklas själv utan samtidigt är med och utvecklar ett helt musikliv.

Ale Möller
Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Han ledde nyligen en stor konsert vid en fredskongress i Kina tillsammans med 14 musiker från hela världen i Chengdu.

Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken och Dalarnas låtspelstradition. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

Hur det fungerar

Köp din biljett

Få en personlig kod

Se konserten

Köp din biljett nu

Kristine West, Erik Rydvall & Ale Möller

7 maj 2020

Har du redan en biljett? Klicka här för att komma till evenmanget
Genom att handla hos oss godkänner du våra personuppgiftspolicy och allmänna villkor

Mer information

Vanliga frågorAllmänna villkorPersonuppgiftspolicy

Hur det fungerar

Köp din biljett

Få en personlig kod

Se konserten